Tijd voor een nieuw avontuur!
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
30 Mei 2012 | Nederland, Vries
Het is een kleine boerencamping met een Nederlandse eigenaar Hanz. De camping heeft ongeveer 25 plaatsen en een aantal Zweedse stuga's. De koeien en kalfjes lopen hier door de bossen en kippen scharrelen over de camping.
Ik ga 3 maanden werken als allround camping medewerker en ben dan verantwoordelijk voor dagelijkse bezigheden met betrekking tot de camping. Denk hierbij aan receptie, schoonmaakwerkzaamheden, het onderhouden van de gras en tuin, kleine reparaties en dergelijke. Ik heb kost en inwoning, dus ik verblijf deze zomer in het woonhuis.
Jokkmokk ligt midden in de natuur van Zweeds Lapland. Het dorp staat bekend als het centrum van de Samen, de inheemse bevolking van het Zweedse noorden.
Samen met pap, mam en Chantal rijden wij morgen in de vroege ochtend naar Schiphol. Daar zal om half 11 mijn vliegtuig vertrekken richting Stockholm. In Stockholm moet ik overstappen op de vliegtuig naar Lulea. Vanaf Lulea gaat er een bus naar Jokkmokk. Naar verwachting zal ik rond 20.00 uur arriveren in Jokkmokk en word ik opgehaald door Hanz.
Ik weet nog niet precies wat ik moet verwachten, maar ik heb er veel zin in! Hopelijk heb ik deze zomer ook wel tijd om het EK voetbal en de Olympische Spelen te volgen. Zweden moet een prachtig land zijn en ik ben heel nieuwschierig naar het Zweedse fenomeen Middernachtszon!
Post is leuk om te versturen, maar nog leuker om te ontvangen:
Skabram Turism och Gardsmejeri
Reina:
Heeeeeel erg veel plezier!!!! Xx -
30 Mei 2012 - 13:10
Majdovjes:
Heeel veeel plezier daar! We kijken nu al uit naar je reisverslagen! Dikke knuffel van Nina en veel laifs van ons! -
30 Mei 2012 - 14:11
Astrid:
ik wens je ten eerste een heel goede reis en voor daar : heel veel plezier, ik hoop dat je een mooie zomer tegemoet gaat!!
kus Astrid -
30 Mei 2012 - 15:25
Eline:
Heeel veel plezier!
Ik zal trouw je verslagen lezen.
X -
30 Mei 2012 - 15:57
Maika:
Lieve Inge,
Ik vind het stom dat ik niet bij je op bezoek kan komen. Heel veel plezier en ik ga vast nog post naar je sturen!!!
xxx Maika -
30 Mei 2012 - 17:10
Rolien:
Kijk nu al uit naar je verslagen.
Liefs -
30 Mei 2012 - 18:25
Arend En Lily:
Veel plezier en wij gaan je volgen.
Arend en Lily -
30 Mei 2012 - 20:54
Henni:
Inge heel veel plezier, en een hele goeie reis gewenst morgen. Het wordt vast weer een leuk avontuur. Ik ga je weer volgen.
Groetjes Henni. -
01 Juni 2012 - 15:12
Tina:
wist niet dat je zo vroeg ging... want las deze "link" pas toen jij al weg was!!
Nou meis..... veel plezier daar. -
04 Juni 2012 - 11:17
De Moesjes:
Inge veel plezier daar in het hoge noorden..we zullen je volgen dikke smok Jan en anja -
04 Juni 2012 - 17:59
Cobie:
Lange nachten, dat past je vast wel! Ben benieuwd hoe het er nu voor staat! Wacht al een paar dagen in spanning op de eerste indrukken (plat geknuffeld door een koe, liefde op het eeste gezicht met doe zelfde koe of .....)
Groetjes Cobie