Downtown rising, Salt Lake City! - Reisverslag uit Salt Lake City, Verenigde Staten van Inge Blok - WaarBenJij.nu Downtown rising, Salt Lake City! - Reisverslag uit Salt Lake City, Verenigde Staten van Inge Blok - WaarBenJij.nu

Downtown rising, Salt Lake City!

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

06 September 2009 | Verenigde Staten, Salt Lake City

En zo gaat de reis vanuit San Francisco weer verder.. Met de Amtrak naar Salt Lake City, 17 uur lang in de trein, genieten van het mooie uitzicht. Maar wat gaat de trein toch langzaam! Waar de trein in NL sneller is dan de auto's op de snelweg, hier gaat het allemaal maar gemoedelijk. Beetje jammer, anders had de treinreis veel korter kunnen zijn! Slapen in de trein ging gelukkig wel en rond half 4 's morgens werd ik door de conducteur wakker gemaakt.. We zijn in Salt Lake City!

Daar sta ik dan, zo vroeg in de morgen met mijn zware backpack en andere tassen.. Moe van de reis. Geen taxi of bus te bekennen, dus ga ik lopend op zoek naar mijn hostel. Ik wist dat het niet ver was, op kaart gezien dan. Een uur later had ik het hostel eindelijk gevonden!!! Tsjah, het is een huis en aan de buitenkant geen bord met hostel oid. Dus kijk je er makkelijk over heen..

Maar goed, dan sta je dan. Ik had een code van het hostel gekregen om binnen te komen. Werkt natuurlijk niet, deur blijft dicht! Beetje balen, ik was al chagrijnig omdat ik een uur met mn zware backpack loop te zeulen.. Ondertussen is het 5 uur 's ochtends. Wilde net op de grond gaan zitten en slapen als er iemand naar buiten komt. Yes! Komt er dan toch hulp? Het is Abdullah uit Egypte en hij is op weg naar zn werk.. We praten even en dan zet hij mij af bij Starbuck. Op dat moment kon ik heel goed een kop koffie gebruiken!

Uiteindelijk ben ik 2 uur lang bij de Starbucks geweest. Lekker rustig boek lezen en kop koffie drinken. Rond half 9 ben ik Salt Lake City maar ingegaan. Pas na 2 uur kan ik inchecken, dus moet ik al die tijd mezelf zien te vermaken. Gelukkig had ik mijn backpack bij het hostel gelaten, dus daar hoef ik niet mee rond te lopen.

Ben richting downtown gegaan en daar alle gebouwen bekeken en op de foto gezet. Nog in een park mijn boek gelezen.. En dat alles heeeel langzaam, hahah. Rond lunchtijd in een Mediterane restaurantje gegeten, heerlijke tomatensoep en pita brood met tzaijiki! En dan is het eindelijk 2 uur en ga ik naar het hostel.

Eindelijk binnengekomen en eindelijk op mn kamer. Heb de hele kamer voor mijzelf! Jiehoe.. en dat ook met een eigen tv en gratis internet. De rest van de dag lekker niks gedaan en vroeg op bed! De volgende dag word ik rond 10 uur wakker, blijkbaar had ik mijn slaapje nodig.

Weer even rondgehangen bij de Starbucks, is toch wel mijn favoriete plek geworden in Salt Lake City. Wilde op zoek gaan naar de lake, maar openbaar vervoer vertrouw ik nog niet helemaal. Dus ga ik weer de hele dag lekker niksen.. Kleren wassen, internetten, boek uitlezen, tv kijken. Gewoon alsof ik thuis ben. En me natuurlijk voorbereiden voor mijn volgende bestemming.

Laatste dag, uitchecken en dan ga ik opweg naar de Airport van Salt Lake City. Met de vliegtuig eerst naar Phoenix (goedkoper met een overstop) en dan op naar.. BOSTON!

• 06 September 2009 - 17:41

Pauline:

hai Inge,

Over 2 weken ben je alweer thuis in het 'duffe' Vries':geniet dus nog even met volle teugen, zelfs van het sjouwen met een loeizware rugzak! Zo te lezen was Salt lake City een mooi rustpunt in deze rondreis. Heerlijk toch dat niets moet en alles mag. Zelf vond ik de koffie in Amerika niet om te zuipen (sorry voor mijn taalgebruik), maar een ander woord heb ik er niet voor. Nee geef mij maar een overheerlijke Nederlandse cappuccino!
    Veel plezier en tot over een paaar weekjes.
    Pauline

• 06 September 2009 - 18:48

Cobie:

Hey Inge!
    Klinkt geweldig weer....tzatziki in USA....Make my day! Ga ik jou lekker ook nog even jaloers maken.... WIJ hebben calorietjes verbruikt vandaag en een oefenwedstrijd gespeeld! Lekker ballen in Emmen en het leukste: we hebben gewonnen!
    groetjes!

• 07 September 2009 - 09:41

Son:

Tzaijiki mmm lekker. Dat hoop ik tenminste of was het vergelijk baar met Taijiki in duitsland. Zoals Coos al heeft aangegeven hebben wij gisteren een potje gehandbald en jaaah gewonnen.
    Agnes was er niet bij dus mocht ik de hele wedstrijd keepen.... Ging wel redelijk, nou ja de 2e helft.
    Afgelopen donderdag had ik mijn eerste skiles weer (je kunt je niet vroeg genoeg voorbereiden op het skiseizoen natuurlijk), maar ik ben gelijk onderuit geskied door mijn moeder, stonden nog geen 30 seconden op de baan (auww)

Have fun in Boston

• 09 September 2009 - 02:58

Tina:

koffie....voor nederlanders een punt ha ha ha... voor mezelf ook hoor.
    Ik kan me voorstellen dat het wel even lekker is om een poosje bij Starbucks te zitten... maar wat vermoeiend... eerst zo'n lange treinreis... dan het gezeul...dan ook nog niet op de kamer kunnen....
    nou ja... jij hebt het allemaal doorstaan...gewoon omdat je wel tegen een stootje kunt!!! Goed hoor meis.
    Hier moet je ook wel ergens tegen kunnen hoor inge....... in feite is het wel wat voor jou om hier nog eens naar toe te gaan.... ik denk ( weet zeker) dat jij dit hier wel trekt..
    kijk uit naar je volgende verslag... heel veel plezier.

• 10 September 2009 - 07:24

Agnes:

NOG 8 DAGEN !!! GENIET EN SHOP NOG EVEN LEKKER IN NY !!! VEEL PLEZIER DAAR XXX

• 10 September 2009 - 17:03

Roelof En Jennie:

Heey Inge,

Dus eindelijk hebben jullie elkaar gevonden?
    Mooi dat je zoveel gezien hebt. Geniet nog even van de laatste week in N.Y.
    En wij krijgen jou foto`s hopelijk ook te zien.

Groetjes Roelof en Jennie.

• 10 September 2009 - 19:16

Anne:

Wat een verhalen meid! Zo'n andere wereld, kan je je bijna niet voorstellen!! Wat zou jij mooie foto's hebben :) Ik ben echt benieuwt !! :D

Dikke knuffel!