Flagstaff, Arizona! - Reisverslag uit Flagstaff, Verenigde Staten van Inge Blok - WaarBenJij.nu Flagstaff, Arizona! - Reisverslag uit Flagstaff, Verenigde Staten van Inge Blok - WaarBenJij.nu

Flagstaff, Arizona!

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

29 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Flagstaff

Jaaaa, daar ben ik weer! De laatste 4 nachten heb ik overnacht in het Grand Canyon International Hostel in Flagstaff met mogelijkheden om de Grand Canyon en Sedona te bezoeken..

Dinsdagochtend ben ik alleen met de Greyhound bus naar Flagstaff gereist. De bus is vol met rare lui en het is niet echt confortabel, maar wel het aller goedkoopste manier om te reizen. Rond 12 uur aangekomen en dan met de taxi naar het hostel..

In het hostel word ik goed ontvangen en krijg ik samen met Yoko (Japan), Kenta (Japan) en Joy (
Z-Korea) een kleine rondleiding in het hostel. Wat blijkt.. De 3 anderen zaten ook allemaal bij mij in de bus! En Joy zat zelfs naast mij in de bus en we slapen ook op dezelfde kamer. Hoe toevallig! Schept natuurlijk een band en dan gaan we met zn vieren Flagstaff in. En 's avond eten we met zn vieren bij de Thai.. Mijn god, mijn darmen waren van streek. Het eten was super lekker, maar ze gebruiken kruiden die ik nooit heb gehad!

Owjah, en ik kan weer lekker Nederlands praten. In het hostel hebben we kennis gemaakt met Marijn uit Belgie!

De woensdagochtend ga ik samen met Joy, Marijn en nog 4 anderen de Grand Canyon tour van het hostel doen. We rijden met de van naar de Grand Canyon, ander half uur rijden. En daar zien we een van de mooiste dingen van mother nature.. De Grand Canyon is prachtig!!!!! We gaan lunchen aan de rand van de Grand Canyon, hiken, we zien de Colorado, etc. Rond 7 uur waren we weer terug in het hostel. Het was prachtig en zeker de moeite waard. De Grand Canyon is niet te beschrijven, je moet het gewoon zelf ervaren! De rest van de avond rustig aan gedaan en lekker vroeg op bed.

Donderdagochtend heb ik afgesproken met Joy, Marijn en Martin (Duitsland) een auto te huren en dan naar Sedona te rijden. Sedona is een dorp midden in een dal.. Ook wel de Red Rock state genoemt. Overal zijn er rotsformaties met allerlei leuke namen, zoek maar op het internet. Wij gingen dus met de auto door Sedona rijden. We hebben alle rotsformaties gehad en overal stoppen en foto's maken! Ook nog heerlijk (koud) gezwommen in de Oak Creek. Het was een hele gezellige dag en we hebben veel lol gehad. 's avonds ging Joy spaghetti (Tina, ik mis je spaghetti!) voor ons koken en daarna weer lekker vroeg op bed.

Omdat we de auto voor 24 uur gehuurd hebben, besloten Marijn, Joy en ik om de sunrise te gaan bekijken. Vrijdagochtend 5 uur gaat de wekker en dan rijden we met de auto naar de Sunset Crater.. en we zien een prachtige zonsopgang! Heerlijk :)

De rest van de dag was het vooral rustig aan doen en weer afscheid nemen van Joy en Marijn. Joy gaat richting Phoenix en Marijn richting Salt Lake City.. Voor mezelf heb ik mijn volgende bestemming geboekt. 's Avonds film gekeken in het hostel (American Pie) en toch maar vroeg op bed!

Het hostel was geweldig! Hele goede service, vriendelijk en ze geven goede informatie. Leuke mensen ontmoet en een super tijd in Flagstaff gehad! En dan is het weer tijd om verder te reizen..

Vandaag ga ik weer met de Greyhound bus reizen. Doe het niet graag, maar is gewoon veel goedkoper dan de trein of vliegtuig. Mijn volgende bestemming is.. SAN FRANSISCO, Californie.

• 29 Augustus 2009 - 17:19

Tina:

meisje meisje... wat een reis!!
    en die greyhoundbus... dat lijkt mij juist reuze spannend en apart!
    ik vraag me af wanneer je in san fransisco bent!
    hier verder niets nieuws onder de zon!
    nog veel reisplezier.

• 29 Augustus 2009 - 17:33

Albertje En Bert:

Jezus, sorry voor de woordkeuze,maar nu al weer in San Fransisco. Blijf genieten hoor en maak vooral veel foot's zodat wij later mee kunnen genieten van je verhaleen.

gr.pap en mam

• 30 Augustus 2009 - 06:53

Pauline:

Hai Inge,

Zelf zit ik met een duffe kop (net wakker) in de keuken in Ubbena en jij reist heel Amerika door!
    Super, dat je het zo naar je zin hebt en zo gemakkelijk nieuwe vrienden maakt. Het is heerlijk om samen van mooie dingen te genieten en het te kunnen delen met elkaar. Gisteravond heb ik naar de film Next gekeken en daar reden ze ook van Vegas naar Flagstaff, prachtige natuur. Ik dacht toen aan jou, dat jij die mooie natuur ook te zien kreeg.
    Veel plezier in San Francisco!
    Pauline

• 30 Augustus 2009 - 08:30

Linda:

Hey Inge!!
    Klinkt allemaal super cool :D
    Eerst Las Vegas ( heb the Hangover ook gezien, is leuk he ;-))
    Nu Flagstaff en nu alweer op weg maar SF! Leuk ook dat je allemaal nieuwe mensen ontmoet die in hetzelfde schuitje zitten!

Succes met rondreizen!!
    Liefs

• 30 Augustus 2009 - 18:27

Heleen:

Hey states girl,

Bedankt voor je superleuke kaart, wat tof dat je daar aan gedacht hebt!!! TIP: Als je in SF bent en je hebt tijd ga dan naar pier 39!
    Heel veel plezier..

• 01 September 2009 - 09:23

Henni:

Wat een reis, je blijft leuke dingen beleven.
    We hebben veel bewondering voor je.
    Blijf vooral genieten!!!

• 03 September 2009 - 07:09

Agnes:

Nog 15 dagen !!!!!! Gisteren hebben we je weer gemist met Maika's feestje :-( . Maika vertelt aan iedereen dat jij er niet kan zijn omdat je in Amerika bent en dat dat heeeeeel ver weg is hoor hahaha. Ze is heel erg verwend en is nu super trots naar school met nieuwe ring, oorbellen, tas en potlood. Ze baalde dat de rest van de kado's niet mee konden hahaha. Van Chantal kreeg ze een brief waar op stond dat ze naar de film van Mega Mindy gaan eerst keek ze raar naar het papiertje maar nu vraagt ze steeds wanneer ze gaan hihi.
    Zorg dat je flink van de USA geniet en vooral veeeeel foto's maken zodat we alles kunnen zien. Daar kunnen we leuk een gezellig avondje van maken :-)
    Heel veel liefs en een BIG HUG !!!! xxx