The 4th of July - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Inge Blok - WaarBenJij.nu The 4th of July - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Inge Blok - WaarBenJij.nu

The 4th of July

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

08 Juli 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Na 2 weken afwezigheid laat ik eindelijk weer van mij horen. De laatste weken en dagen zijn zo druk en snel voorbij gegaan..

Begin july en iedereen praat hier over Independence Day.. Oftewel, the 4th of July! En als je vraagt wat iedereen wil gaan doen: drinking en being drunk! Haha, voor mij dus de eerste keer in de States, dus ook eerste keer Independence Day. Je kan het vergelijken met Bevrijdingsdag bij ons. Vieren dat we afhankelijk zijn en dat door middel van vuurwerk, feestjes en alcohol!

Vorige week vrijdag, na een zeer snel voorbij gevlogen week, eindelijk weekend! Rond 5 uur is iedereen naar huis en blijft een beperkt clubje achter. Maar dit clubje is elke weekend hetzelfde en we hebben dikke lol met elkaar! Zo gezellig met de meiden. Zal ze even voorstellen:

* Krystel; 21 jaar, komt uit London, maar heeft Filipijnse roots. Ze is program leader Arts&Crafts.
* Tracey; 27 jaar, komt uit Australie, het is haar 2e zomer hier. Ze is een counselor.
* Sam J; 21 jaar, komt uit Duluth (Minnesota) en is lifeguard.
* Amy; 22 jaar; komt uit Los Angeles en is 1 van de health care. Oftewel, nurse.
* Anne; is de andere nurse en komt ook uit Minnesota. Maar ze is er niet elk weekend..
* Bernie; komt uit Schotland en werkt in de keuken en laundry. Dus niet met de campers..
* Haynie; komt uit Hongarije en werkt net als Bernie in de keuken en laundry.

Die vrijdagavond hadden we rond 8 uur met elkaar afgesproken. We zouden gaan barbequen met hamburgers, kip, chips en heel veel cola, mountain dew en wodka! Jaaa, niemand mocht het weten. Drank is verboden op het camp.. Dus wij naar een van de kampeerplaatsen die het minst gebruikt worden. Elk weekend zijn er wel een aantal weekendcampers en weekendcounselors, dus we moesten stil zijn. Haha, natuurlijk zijn we niet stil maar zij hebben geen last van ons. Wij lekker veel eten en drinken, beetje rondhangen bij het kampvuur. En heel veel kletsen en roddelen natuurlijk.. Besluiten ook nog een rond om het meer te gaan lopen om vuurwerk te kijken. Maar helemaal niemand.. Dus toch maar weer terug naar ons kampvuur. Tot 2 uur 's nachts daar zitten kletsen en wodka drinken, toch maar besluiten naar bed te gaan. Samen met Krystel, Tracey en Sam J. slaap ik in de woonkamer van de Dorms. De cabins South Dorm en North Dorm hebben een gemeenschappelijke woonkamer. Dus pakken we de matrassen uit de slaapkamers en slapen we met zn vieren naast elkaar.

De volgende dag (4yh of july) ruw wakker gemaakt door Tracey en Krystel. Ze probeerden me wakker te maken door steeds (harder) mijn naam te roepen.. Iedereen weet natuurlijk dat dat niet helpt bij mij. Uiteindelijk probeerden zij mijn matras naar buiten te slepen, maar dat is lekker niet gelukt! Gelukig, haha. Sam J. was ondertussen foetsie, maar kwam rond 12 uur weer terug. Blijkbaar was zij even naar huis gegaan waar we die middag een pool party hebben! We gaan samen met de andere meiden in 2 auto's naar Duluth, 20 minuten rijden van het camp. Bij Sam J. huis aangekomen maken we kennis met haar ouders en broertje, en de rest van de vrienden en familieleden. Ze hebben redelijk kleine huis, maar een super grote achtertuin met zwembad! Iedereen had de zwemkleren bij zich, dus hebben we de hele middag lekker bij het zwembad rondgehangen. Grappig, just like the movies. 's Avond gaan we barbequen en hebben we eindelijk normaal eten, lekker!

Na het eten gaan we weer verder. Dit keer met de 2 auto's op naar Minneapolis. We hebben afgesproken dat we uitgaan in de stad en dat we een nacht in een hotel gaan slapen. Niemand wil hier de bob zijn natuurlijk.. In ons hotel aangekomen (we delen 1 kamer, 4 bedden en 1 slaapbank met 8 meiden!) gaan we ons klaarmaken voor een wilde nacht. Omkleden, douchen en make-uppen.. Rond 10 uur zijn we klaar en lopen we naar buiten. We (met name Sam J.)worden afgeleid door vuurwerk en Sam J. gaat door haar enkel. Niet erg handig, maar wel super grappig! We hadden al wat alcohol op, dus iedereen heel bezorgd en in een deuk. Op slippers gaat Sam J. dapper met ons de nacht in.

Club in, club uit, barretje in, barretje uit. Bij elke uitgaangsgelegenheid zijn ze hier in de States heel streng met leeftijdcontrole. Altijd wordt er naar je leeftijd gevraagd.. Als je onder de 21 bent mag je niet naar binnen. Maar gelukkig is iedereen van onze groep 21 jaar of ouder en kunnen we gerust op stap.. en drinken! Tot 2 uur 's nachts lekker stappen in Down Town en dan gaan alle barren en clubs sluiten. Heel veel zwarte mensen (hoe zeg ik het aardig? jullie snappen me wel) en heel veel goede rap en dance music. Zoooooo anders dan uitgaan in de Brug. Haha niet te vergelijken! Dus rond 2 uur lopen we weer terug naar ons hotel.. Loop samen met Amy, Tracey en Anne terug en raken de andere meiden kwijt. Gaan toch maar gewoon naar ons hotel en daar gelijk op bed. Half uur later is iedereen weer terug in het hotel en gaan we slapen. Amy en ik slapen op de slaapbank.. Sam J, Bernie en Haynie delen een 2pers. bed en Tracey, Krystel en Anne de andere 2pers. bed! Prima te doen allemaal..

De zondag erna wordt iedereen langzaam wakker rond 8 uur.. Tracey, Anne, Krystel met een kater en de rest is gewoon duf. Verbaast of niet, maar ik heb nergens last van. Okee.. ik was ook niet dronken, gelukkig! Sam J. blijkt toch veel last van haar voet te hebben en haar vader haalt haar op om naar het ziekenhuis te gaan. Bernie en Haynie gaan met haar mee.. De rest gaat met de auto terug naar het camp, want we moeten alles opruimen voordat de campers komen! Tracey en Anne met hun zonnebrillen.. Krystel die zeer duf is.. Amy & ik alles opruimen, wij voelen ons goed genoeg. Later komen de andere meiden terug van het ziekenhuis en blijkt Sam J. haar voetbeentje gebroken te hebben!

En dan moet de nieuwe week nog beginnen deze dag.. We hadden 2 uurtjes om alles op te ruimen voordat de Kidsweek gaat beginnen! Dus de hele zondag lopen wij met duffe koppen rond en die avond toch maar vroeg naar bed.

• 09 Juli 2009 - 07:04

Agnes Xxx:

Inge!!!!!!!!

Leuk weer van je te lezen! En dan ook nog een stuk waarvan ik denk hmmmmm daar hadden we zn allen bij moeten zijn!!! Touchdown goes Minneapolis hahaha we zullen wel even moeten sparen! Kun je geen handbaltoernooi daar voor ons regelen, 't liefst met een goeie sponsor ;-)!!! Wij gaan vandaag onze auto inpakken en morgen op Vakantie Joepieeeee!!!! We nemen de laptop mee dus ik kan je schrijfsels ook in Italië volgen!!!

Liefs Agnes

• 09 Juli 2009 - 09:32

Amrah:

hoihoi,

super leuk om je verhalen weer te horen!! zo veel belevenissen.
    Je nederlands gaat wel achteruit he :P, betekend dus dat je Engels alleen maar beter wordt.
    Waanzinnig veel plezier daar nog met de meiden en alle avonturen.
    Geniet van het in werkelijkheid brengen van de dingen die ik alleen maar van films ken!

liefs

• 09 Juli 2009 - 10:18

Gert-Jan:

He Inge,

ik lees met veel plezier je verslagen, maar ik denk vaak in plaatjes
    oftewel waar blijven de fotó's???

have fun!!

• 09 Juli 2009 - 10:33

Eline:

Ingeee!

Ik dacht laatst al, waarom krijg ik geen mail? Maar het klopte dus wel:)
    Gelukkig heb je het nog steeds helemaal naar je zin!
    Ik lees met plezier je verhalen.
    Chantal, Minke en ik zijn gister naar het tros muziek feest geweest, dat was op de grote markt. Was wel leuk, maar het regende best hard. Ooh ja, ik heb je paraplu geleent.. Die zwarte met witte stippen die je van mij hebt gekregen(A) hij heeft het overleefd hoor! hahah
    Chantal en ik hadden een mooie roze regenjas (van plastic) aan.
    Het was erg druk en hebben zeer weinig van de artiesten gezien.

Veel plezier nog!

xx

• 09 Juli 2009 - 16:02

Je Liefste Nicht:

Hallo lief nichtje!!!

super dat je t zo gezellig hebt daar!!!!
    Leuke verhalen hoor!!!

Ben erg benieuwd naar foto's...die maak je toch wel???? Dan zie we die hier in t natte nederland wel!!!

Have fun....

dikke smok m-loes

• 09 Juli 2009 - 16:50

Tina:

nou nou... het beest is los!!! ha ha ha...
    maar het is fijn dat je zo geniet!
    En dubbel zo fijn dat je met een gezellig clubje werkt...
    natuurlijk gaat je engels er met sprongen op vooruit!
    Hier in Vries is het rustig...Budju zal jou wel missen.. maar hij kan het me niet vertellen he..
    Nou meis... geniet ze he!groetjes

• 09 Juli 2009 - 17:02

Linda:

He He, ik dacht al.. wanneer komt er weer een berichtje;) Lijkt me echt super stoer om 4th of july in Amerika te vieren!!!!! Blij te horen dat het allemaal nog een gezellige boel is:)
    Hier in NL is het maar een saaie boel ;)

Werkse, genietse!

Liefs Linda

• 09 Juli 2009 - 19:08

Cobie:

Hey haaaai!
    Dus, ze kunnen er wel wat van! Make uppen??? Jij ook? Wow, welke Inge komt er straks weer terug over 71 dagen??
    Volgende week schijnt het hier weer zomers te worden, heerlijk! Heb er nu al zin in....
    Veel plezier hè!

• 10 Juli 2009 - 12:08

Henni:

Wat een belevenissen zeg, hoe hou je het vol.
    Fijn dat je zoveel plezier aan de reis hebt.
    Blijf genieten.

• 10 Juli 2009 - 12:38

Ageeth:

He Inge,
    Leuk om weer van je te horen. Mooi om te horen dat je goed naar je zin hebt. Veel drank, lol etc. Bij ons gaat alles goed. Nu nog 1 week werken en dan hebben wij vakantie. Het is weer is nu niet zo goed volgende week beter.
    Nou tot schrijfs maar weer.
    Gr. Ageeth

• 10 Juli 2009 - 20:52

Nicole:

Heeey inge!!
    ik dacht al dat je het druk zou hebben want we hoorden niks van je!!
    wat heb je het gezellig zo te lezen. had je de meiden niet verteld dat je niet wakker word van hun geschreeuw?? haha
    ik heb nu net 1 week vakantie en het bevalt erg goed!! ik heb met chantal een vakantie geboekt. we gaan een paar daagjes naar maastricht maar we slapen in valkenburg! hebben dr veel zin in! lekker shoppen!
    wij missen jou ook hoor! je gekkigheid en je leuke drukte tussen ons door!! haha
    geniet dr van en ik wacht op je volgend verhaal. en plaats je ook een keer foto's?? of lukt dat niet??
    xxxxxxnicole

• 11 Juli 2009 - 14:31

Marloes:

Lief nichtje!!!

Super bedankt voor je mooie kaart!!!! Erg lief dat je aan me gedacht hebt!!!

Drink vanavond maar ff een borrel op mij!! ha ha.

veel plezier daar!!!

dikke kus van je grote nicht!

• 13 Juli 2009 - 17:59

Tina:

lieve inge,
    bedankt voor je mooie kaartje en je lieve tekst... ik vond het een verrassing hoor!!
    morgenvroeg reken ik weer op een mailtje met belevenissen he..
    wij ( je moeder en ik) zijn vandaag naar de sauna geweest... heerlijk hoor!
    Totale verjongingskuur... je kent ons niet meer terug ha ha ha....
    nou meis.. ik kijk uit naar je bericht hoor.
    Groetjes