Let's get crackin'
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
09 Juni 2009 | Verenigde Staten, Annandale
Het hele weekend heb ik rustig aan gedaan. Verhuizen naar een andere cabin, veel achter de computer gezeten, mijn kleren gewassen, naar de supermarkt geweest in Montecello en voorbereiden voor de campers. Niet veel bijzonders, gewoon veel contact met andere counselors die het weekend ook op het camp blijven.
Zondagmiddag zijn alle campers gekomen voor deze hele week. Elke cabin heeft 4 tot 7 campers in de cabin, afhankelijk van de disability en leeftijd. Mijn cabin (deze week Brown Trasher) heeft 4 vrouwen in de leeftijd van 44 - 57:
Kathy: down syndrom, praat niet, gebarentaal.
Jeanne: zeurt veel over slapen, sigaretten, geld of koffie. Ze denkt dat ze rookt, maar heeft nooit gerookt, is dement.
Heidi: een schatje, zit in een wheelchair en heeft slechte benen.
Linda: linker helft werkt slecht, langzame loper en praat ook niet.
Omdat ik een program leader ben, slaap ik niet in Brown Trasher. En dat vind ik toch zo jammer.. haha. Slaap de hele week samen met enkele andere program leaders in Basswood. Dit is letterlijk een krot! Voor 8 personen 1 badkamer en het is er ijs en ijskoud als je wakker wordt. Nou is het deze week ook niet zo warm meer..
Wanneer help ik mee met mijn campers? Met opstaan, breakfast, lunch, dinner en naar bed brengen. Tussendoor leidt ik dus mijn activiteten! Dit scheelt wel een hoop, hierdoor leer ik ook andere campers kennen.
Maandag stond mijn hele dag in het teken van archery (boogschieten!). Ik kreeg samen met enkele village leaders training in archery. Niet alleen leren boogschieten, ook in het lesgeven. Heb zelfs een examen hierover moeten maken. Maar ben geslaagd hiervoor en nu mag ik mezelf 'archery instructor' noemen voor 3 jaar! Dus als ik thuis ben kan ik iedereen leren boogschieten.
Vandaag mijn eerste echte werkdag als program leader. In de ochtend moest ik basketballen met een groep van 4 dames. Nou, ze wilden allemaal niet basketballen. Eentje wilde alleen stuiteren met de bal, een ander zat boos op de bank en weer een ander liep maar wat heen en weer. Ze kunnen ook gewoon niet meer vanwege hun disability. Voor lunch kon ik eindelijk mijn eerste archery les geven. Komen er maar 3 campers (met hun begeleiders) opdraven.. waarvan 1 liever op de grond zit, dan een boog in handen willen hebben. De andere 2 wilden wel graag en vonden het leuk om te doen. Het is leuk om ze dit te leren!
Het is hier heel leuk om met de campers te werken. Nee, het zijn geen woonwagenkampers! Haha, ze zijn zo blij met van die kleine dingen. Heb al van een aantal campers een big hug gekregen, gewoon omdat ik lief ben. Het is soms moeilijk communiceren.. En elke handicap is anders.. en natuurlijk horen er ook luiers en toiletbeurten bij, het is leuk om met ze te werken!
Zoals Kathy.. Vandaag zijn we bij Barnebee (Camp Friendship konijn!) geweest met onze campers. Kathy is helemaal verliefd geworden op de konijn. Hele tijd lachen, aaien en kusjes geven. Zooo lief en grappig om te zien!
Let's get crackin! Dit roepen we hier om enthousiasme in de groep te brengen voor we beginnen.. Foto's wil nog steeds niet, van de week even een laptop lenen van iemand.
We keep in contact!
10 Juni 2009 - 07:00
Aknes:
Leuk handboogschieten!!! Heb het 1x gedaan en kreeg direct de eerste keer mijn eigen hand vol in mn gezicht hahaha nu ben ik wel wat gewend met ballen in mn gezicht van lieve teamgenootjes en tegenstanders maar t voelt nog veeel dommer als je het zelf doet hahaha.
Je hebt wel een lekker stel vrouwen bij elkaar zeg in je kluppie. Wat zul je goed leren hoe je met al die lui om moet gaan! Dat kan je natuurlijk weer van pas komen als je terug bent. Met al die rare ,Cobie natuurlijk, dove en krakkemikkege, speekt voor zich, teamgenoten van je! Volgend seizoen hebben we eindelijk professionele opvang! Dat moet toch helemaal goed komen hahaha.
Verder eigenlijk niet veel nieuws. Heb je al post gehad uit Vries??? Hoe lang duurt dat eigenlijk voordat een kaartje bij jou aankomt?
O ja zondag spelen de heren de bekerfinale in Klazienaveen! Die gaan we natuurlijk even aanmoedigen. Liefs en veel plezier! Dikke kus Agnes -
10 Juni 2009 - 07:56
Marieke:
Heey Inge.
Goed te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt!
Geniet van deze tijd en blijf vooral van die leuke verhalen schrijven.
veel plezier!
Groetjes -
10 Juni 2009 - 08:39
Ageeth:
Hoi Inge,
Zo te zien heb je het goed na je zin.
Aan de tekst te begrijpen begin je al goed Amerikaans te spreken. Bij ons gaat alles goed. Nog geen vakantie dat duurt nog wel een maandje.
Tot schrijfs.
Dikke kus Ageeth -
10 Juni 2009 - 12:09
Nicole:
Hey Inge,
wat leuk joh dat je nu een diplomaatje hebt voor het boogschieten.
grappig zeg:P
je schrijft almooi engels en nl door elkaar heen hahaha! dodo
maaruh hier in assen is het ook prima! Nick en simon was geweldig!! of heb ik dat al gezegd??
annemarijn is ook meegeweest samen met dana waren het een stelletje debielen...:P:P
maar ik heb wel bijna vakantie nog 3 weekjes!!
en dan nix doen 6 week lang want ik ga niet werken op de brink. dat lukt me nu niet echt:(
maar jij veel plezier en geniet van je schrale vrije middagen!!
Big hug Nicole -
10 Juni 2009 - 12:58
Pauline:
Wat een geweldige beleving zal dat zijn met al die verschillende types. Lijkt me ook best moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Je schrijft er in ieder geval heel smakelijk over. Zo te lezen vliegt de tijd voorbij. Ik verheug me op jouw gezellige en spannende verhalen. Zo is werken best leuk, toch!?
Big hug, Pauline -
10 Juni 2009 - 14:37
Minke:
Hey Inge!
Ik zal wel ff een reactie plaatsen anders krijg ik straks weer verwijten dat ik je stukjes niet lees!
Haha, handboogschieten heb ik idd ook 1x eerder gedaan en ik vond het hartstikke leuk, dus misschien is dit een ideetje voor een volgend teamuitje?? ;)
Haha, nou nog veel plezier daar! Liefs -
10 Juni 2009 - 14:55
Eline:
Leuk dat je het naar je zin hebt!!
Ik wil best handboog leren schieten, maar dan niet in het engels.. want dan word het hem niet;)
Doe maar in het nederlands haha!
Nu weet je ook wat ik oa moet doen op me werk haha
En dat is niet altijd een pretje zoals je merkt.
Kun je ook tv kijken? Nederland moet vanavond voetballen. haha!1
Nouja, trek je oranje kleren maar aan.. En de vlaggetjes op je wangen. Maakt daar vast niet uit hoe je daar eruit ziet ..
Heel veel plezier.. Als je nog een wasknijper moet hebben voor op je neus, dan hoor ik het wel
xx -
10 Juni 2009 - 16:52
Judy:
ha ha ha ik lach me dood. als je terug komt kun je zo op de brink aan de slag ;-)jij was toch een van diegene die op koninginnedag zoveel commentaar op mijn bewoners had. hi hi -
10 Juni 2009 - 16:54
Judy :
zag dat eline het over een wasknijper had. wat beter werkt is een beetje tandpasta onder je neus doet wonderen. ik heb ervaring ha ha ha -
11 Juni 2009 - 11:41
Henni:
Leuk om te lezen dat je zo geniet van deze ervaringen.Blijf genieten! -
11 Juni 2009 - 19:13
Cobie:
Ik stel voor om een cd tje van Jannes erin te gooien bij die kampers... "Ja ik ben Jannes!" Heb je bij dat boogschieten ook echt zo'n groot bord waar levensgrote posters op geplakt kunnen worden? Dan heb ik een enorm leuk voorstel voor het teamuitje van volgend jaar! Ik heb al een mikpunt in gedachten, hèhèhè!!!!!
En dat van die luiers....ik zal het onthouden! -
11 Juni 2009 - 20:27
OPA EN JANTJE:
Goed om te horen dat je het naar je zin hebt.
Dikke kus van ons -
12 Juni 2009 - 16:52
Saytje:
hi
Heerlijk he dat douchen
Ik sta hier ook gerust een half uur of langer onder de douche.
Maar ja dat mag ook wel want onze waterstraal tja is een straal. maar mijn zusje ergerde zich rot, zegt denk ik wel iets? (dan dat ik het al gewend ben) haha
Enne boogschieten stoer hoor.
Maarre is je diploma in nederland ook geldig;-) Mag je daar wel boogschieten of heet het dan illegaal wapenbezit.
Trouwens dapper hoor dat je je site beetje bij houdt, die plannen had ik ook.......... Maar ja je hebt al gelezen wat er van die plannen terecht is gekomen:D
Hee maar ik ga weer verder met mijn heerlijke opdrachten (whaaa iedereen is zwaar overspannen hier)
En ik wacht wel weer op je volgende bericht.
Oh hoe gaat het met de taal?
daag -
14 Juni 2009 - 21:17
Jan:
Hoi Inge mooi dat het goed gaat. Kun je aankomend weekend oppassen ??????????
Fleur heeft een broertje erbij. Voor foto's zie hyves.
Groeten Jan, Ineke, Fleur, en Mark